Elment Prof. Dr. Bodnár László

A magyar nemzetközi jogi szakma újabb komoly veszteséget szenvedett: elhunyt Prof. Dr. Bodnár László, aki a hazai nemzetközi és európai jogi szakterület szegedi “bástyája” volt.

Diplomája 1968-as megszerzésétől végig a Szegedi Tudományegyetemen (akkor: József Attila Tudományegyetem) dolgozott, 1995-től professzorként, az utóbbi években pedig már professor emeritus címet viselt. Főbb kutatási területei a nemzetközi jog, valamint az uniós jog és az államok belső jogának viszonya köré szerveződtek. Komoly munkát végzett a nemzetközi szerződések a magyar jogrendszerben való megjelenésre és alkalmazása tekintetében. Számos elismerése mellett 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

A Szegedi Tudományegyetem régi barátjaként, “kívülről” nézve, számomra mindig úgy tűnt, hogy “Bodnárprof” a szegedi kollégák számára ugyanolyan volt, mint számunkra, ELTE-sek számára Laci, akit kb. másfél éve veszítettünk el. Ismerve mindkettejüket, önkéntelenül is mosoly ül ki az arcomra, ahogy elképzelem, hogy ez a két kiváló szakember újra beszélgethet egymással, valahol fent.

Újabb ember, aki hiányozni fog. Részvétem a gyászoló családtagoknak és a szegedi kollégáknak!

Hozzászólás