HBC News Hungary

2020. június 2-án, 0:01-kor indult el a Hungarian BroadCaster News Station (HBC News Hungary) adása. Ez egy olyan új, független, egyelőre online rádió, ami teret biztosít arra, hogy a kereskedelmi média szabta korlátokhoz képest bővebben foglalkozzunk szakmai kérdésekkel. Az én nemzetközi és európai jogra fókuszáló műsorom MultiLATerál címmel jelentkezik csütörtökönként, délelőtt tíz órakor, aznapi éjféli ismétléssel.

A csatorna Facebook oldala itt érhető el, honlapja pedig, ahol hallgatni is lehet, itt. A stream közvetlenül itt is elérhető, valamint hallgatható itt is, ehhez mobilalkalmazás is elérhető.

Az HBC-n elhangzott műsoraim visszahallgathatók az Anchor csatornámon, valamint a jelentősebb platformokon, így a Spotify-on, a Google Podcasts-on illetve az Apple Podcasts-on.

 • 2020-09-03 – A koronavírus miatti határzár jogi kérdéseiről
 • 2020-08-27 – A Beneš-dekrétumok újra Strasbourgban, ezúttal egy ritka eljárásban, egy államközi perben
 • 2020-08-20 – A Nemzetközi Büntetőbíróság eljárásának lehetőségéről a jelenlegi belarusz helyzetben
 • 2020-08-13 – Az adatvédelem kérdéseiről, beszélgetés Pataki Gáborral (csatlakozó tartalom a honlapon)
 • 2020-08-06 – A jogállamiságról (konkrét eseteken keresztül)
 • 2020-07-30 – A jogállamiságról (általánosságban és uniós szinten)
 • 2020-07-21 – Az Európai Tanácson elfogadott egyezségről – az EU következő hét éves költségvetése
 • 2020-07-17 – A magyar Országgyűlés határozatáról az EU hétéves költségvetésre irányuló csúcstalálkozó előtt (EUfória vendégszereplés)
 • 2020-07-16 – Az EU hétéves költségvetésével kapcsolatos vitákról – az EU csúcs előtt
 • 2020-07-09 – Többnyelvűség, tolmácsok és fordítók a nemzetközi jog világában, beszélgetés Bugár-Buday Orsolyával
 • 2020-07-02 – Külpolitikai döntéshozatal és -előkészítés, beszélgetés Rácz Andrással
 • 2020-06-25 – A strasbourgi bíróságról és a Jobbik ÁSZ-szal szembeni panaszának elutasításáról
 • 2020-06-18 – A Trump-adminisztráció és a Nemzetközi Büntetőbíróság
 • 2020-06-10 – Beneš élt, Beneš él, Beneš élni fog? Strasbourgi ítélet a Beneš-dekrétumok alkalmazásával járó szlovákiai eljárásról (csatlakozó tartalom a honlapon itt és itt)
 • 2020-06-03 – Az Isztambuli egyezménnyel kapcsolatos egyes kérdésekről


Az HBC News Hungary-hoz kapcsolódó bejegyzések

A Nemzetközi Büntetőbíróság Putyinnal szemben letartóztatási parancsáról

Pénteken a Nemzetközi Büntetőbíróság pénteken kiadta az első letartóztatási parancsait az Ukrajna területén zajló háborúval kapcsolatban. Azok címzettjei Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint a hivatalában dolgozó orosz gyermekjogi ombudsman, Marija Lvov-Belova. Összefoglalóan adnék most információkat erről a kérdésről, felhasználva ahhoz az elmúlt néhány nap médiamegjelenéseit is. A hágai székhelyű bírói fórum eljárásának jogalapját, az azzal…

A belarusz helyzet a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt?

A belarusz tiltakozók között van, aki már képletesen megvette a jegyet Lukasenka elnök számára Hágába. De eljárhat-e a Nemzetközi Büntetőbíróság a kialakult helyzettel kapcsolatban? Ezt a kérdést járom körbe az HBC News augusztus 20-i MultiLATerál adásában, délelőtt 10 órakor. Hallgassák meg! A csatorna Facebook oldala itt érhető el, honlapja pedig, ahol hallgatni is lehet, itt. A stream közvetlenül…

Az adatvédelem kérdéseiről az HBC-n

Az HBC News Station Hungary rádión futó MultiLATerál című műsorom 2020. augusztus 13-i adásában beszélgetőpartnerem Dr. Pataki Gábor adatvédelmi szakjogász, egyetemi oktató, az ELTE Jogi Továbbképző Intézet adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász- és szakember-képzésének oktatásvezető-helyettese volt. Nem csak oktatja és beszél róla, hanem belülről is ismeri a piacot és a piaci igényeket is: számos magyar és…

%d blogger ezt szereti: