Rólam

Nemzetközi jogász, egyetemi docens, a University of New York in Prague és a Tomori Pál Főiskola oktatója vagyok. A 2022-2023 időszakban a prágai Anglo-American University és a bécsi Central European University kötelékében is tartok előadásokat meghívott oktatóként. Ezek mellett Brüsszelben dolgozom egy nonprofit szervezetnél is. 2000-től 2019 decemberi, politikai okokból történt jogellenes elbocsátásomig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (korábban Zrínyi Miklós Nemzetvédemi Egyetem) oktatója voltam (a munkaügyi per folyamatban). Korábban az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar és az International Business School oktatójaként, az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont, valamint a prágai Nemzetközi Kapcsolatok Intézete vezető kutatójaként is dolgoztam. (Munkámról bővebben itt.)

Nemzetközi jogot, európai közjogot, alkotmányjogot, az emberi jogok témakörét oktatom és kutatom. Tudományos publikációs tevékenységemről az MTMT rendszerben rögzített adatok adnak teljes képet, emellett e honlapon is külön rész foglalkozik vele.

Honlap: https://tamaslattmann.academia.edu/
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Tamas_Lattmann2
ORCID: 0000-0002-1867-4658
Google Scholar ID: VQ-66H4AAAAJ
Scopus ID: 57200378448
WoS ResearcherID: T-2393-2018

Gyakori médiaszerepléseimben elsősorban a hazai és a nemzetközi jog, valamint az európai jog kérdéseiben nyilatkozom szakértőként, emellett pedig közéleti, politikai témájú műsorokban vállalok szereplést.

%d blogger ezt szereti: