Nyílt levél Orbán Viktornak: az Unióban maradunk!


A polgárok túlnyomó többsége nevében felszólítjuk a kormányt, hogy az Unióval való örökös hadakozás helyett tegyen eleget a magyarok kívánságának, és ne veszélyeztesse az ország uniós tagságát! Ennek érdekében nyílt levélben hívjuk fel Orbán Viktor miniszterelnököt arra, hogy ne menjen szembe az emberek akaratával.

A magyar kormány vétóval fenyegetőzik az Európai Unió 2021-2028-as időszakra szóló 7 éves költségvetésének elfogadásával kapcsolatban.

Ennek közvetlen előzményét az Európai Parlament és a Tanács közötti megegyezés jelentette, amelynek alapján végre valósággá válhat az a jogszabály, amit az Unió kormányaként működő Európai Bizottság már 2018-ban javasolt. A szerint fel lehet függeszteni annak a tagállamnak járó EU-s támogatások kifizetését, ahol vétenek az Európai Uniót alapító szerződésekben is megerősített társadalomszervezési elvek (például a polgári jogegyenlőség, a bíróságok függetlensége, a vallás-, tan- és sajtószabadság, a korrupciómentes, tisztességes és fair állami eljárások stb.), s az azok mindennapos érvényesülését segítő gyakorlat ellen.

A COVID-19 miatti tömeges megbetegedést okozó humánjárvány miatti védekezés érdekében kihirdetett veszélyhelyzet körülményei között – az elfogadott korlátozó intézkedések értelmében – az állampolgároknak jelenleg tömegrendezvényeken nincs lehetősége kinyilvánítani az álláspontját, mégis olyan fontos kérdésről van szó, amely az ország minden jelenlegi és még meg sem született lakosának sorsát alapvetően érinti, ezért az állampolgárok közösségének határozott és nyomatékos üzenetet kell küldenie a kormánynak.

A kormánynak éreznie kell, hogy Magyarország lakossága az Európai Unió tagjaként képzeli el hazáját (az uniós tagság támogatottsága 2004 óta 70 % feletti, 2019 végén pedig megközelítette a 90 %-ot), a kormány felhatalmazása ezért nem terjed ki ennek önkényes megváltoztatására, sem pedig olyan kommunikációra, amely az Európai Unióból történő esetleges magyar kiválást elkerülhetetlen eseményként igyekezne feltüntetni. Ellenkezőleg: a kormánynak mindent el kell követnie azért, hogy a társadalom többségének akarata érvényesüljön és nemzedékek vágya – Magyarországnak az európai közösségbe történt visszailleszkedése – tartósan, sértetlenül és sérthetetlenül fennmaradjon, s a magyarok egymást követő jövendő nemzedékei számára is biztosítsa annak áldásait.

Ezért a magyar polgárok túlnyomó többsége nevében felszólítjuk a kormányt, hogy az Unióval való örökös hadakozás helyett tegyen eleget a magyarok kívánságának, és ne veszélyeztesse az ország uniós tagságát.

 Az európai magyarok érdekében:

 Magyar György
ügyvéd

Kaltenbach Jenő
volt ombudsman

Majtényi László
volt ombudsman

Fleck Zoltán
egyetemi tanár

Lattmann Tamás
nemzetközi jogász

Szepesházi Péter
ügyvéd, volt bíró

31 című bejegyzés “Nyílt levél Orbán Viktornak: az Unióban maradunk!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Egyet értek a levél tartalmával és messzemenően támogatom is!
   Mindannyiunk közös érdeke a mielőbbi kormányváltás és a demokrácia megteremtése Mo.-on!
   Közös érdekünk a jó kapcsolat kiépítése az EU-val!
   Az ellenzék össznépi összefogással mielőbb el tudná zavarni a maffia-kormányzást, mielőtt teljesen eladósodna és csődbe jutna kis hazánk!

 1. Már megint megelőzte a bal oldalt két-három lépéssel. Felvett drágán az európai pénzpiacról /kötvényeket bocsájt ki / 2,5 milliárd eurót. A pénteki rádió interjúban ezt csak úgy mellesleg megemlítette. Az elég lesz neki, és haverjainak egy időre. Nem törődik az a 7 éves EU költségvetéssel, és a hitelekkel. Így van ideje ” sorosozni, gyurcsányozni, migránsozni, ” és az kitalálni,hogy hogyan lehet önkormányzatokat ellehetetleníteni.Az ő nagyon józan, egyszerű rosszindulatú lépéseinek megtétele után már hiába tiltakozunk.Sajnos az EU őellene hadakozó lépései is megkésnek,és kerekei lassan forognak .

 2. Tisztelt Uraim,
  Mint magyar műszaki értelmiségniek van egy egyszerű kérdésem. ‘Magyarország az 1000 éves történelmének folyamán mikor kapott támogatást az Önök által úgy imádott nyugattól? és miért tette az EU szeretett hazánkat gazdasági gyarmattá? Várom szíves válaszukat, de nem a körmönfont jogi mellébeszélés vagyok kíváncsi. Üdvözlettel: Zsebe József, aut. szakv. gépészmérnök, munkavédelmi szakmérnök.
  Tájékoztatás: Nem vagyok sem a Fidesz, sem a kormány támogatója.

  1. Nem hiszem, hogy 2020-ban érdemes ezer éves sérelmekre, különösen képzelt sérelmekre építeni a mai politikánkat. Azt is elfelejtve például, hogy akkoriban az akkoriak megtették a magukét a sérelmeik vagy vélt sérelmeik okán, ami miatt az ilyen “nyugat” leegyszerűsítések már akkor sem vezettek sehova, és értelmezhetetlenek – lásd például Thököly Imre példáját, na ő biztosan nem a “nyugatot” szolgálta, és milyen “jól” is járt a pávatáncával a végén.
   Az EU mivel is tette hazánkat gyarmattá? Értem én, hogy nem kíváncsi a “mellébeszélésre”, de akkor legyünk egy kicsit konkrétabbak. 🙂

 3. Egyetértek a nyílt levél tartalmával, annak minden szavával – bár a “legmenőbb magyar” (édes Istenem…) lazán le fogja rázni magáról, mint kutya a vizet – őszinte tisztelet és köszönet önnek, valamint a levél aláíróinak. Nem mellesleg roppant mód sajnálom, hogy egy asztalhoz kellett ülnie az elvtelen (és nem elhanyagolható tényként a loncsos, ápolatlan megjelenésű) politikussal aki az önök szürke porába nem ér… Megnéztem a CSATT című adást; bár ne tettem volna!

 4. Teljes mértékben egyetértek és elítélem a kormány és Orbán Viktor EU- ellenes megnyilvanulasat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: