ATV Start az északi nagykövetek minisztériumba kéréséről és diplomata útlevelekről

Ma reggel az ATV Start műsorában két olyan kérdésről beszélgettünk, ami az elmúlt pár napban komoly érdeklődést és vitákat váltott ki: egyrészt a külgazdasági és külügyminiszter izmozásáról a kormányzattal szemben kritikákat megfogalmazó államokkal szemben, másrészt pedig a minden jel szerint nyakló nélkül osztogatott diplomata útlevelekről.

Az interjú során hivatkozott jogszabály, az 1998. évi XII. tv. itt elolvasható. Az interjú maga itt érhető el.

2 című bejegyzés “ATV Start az északi nagykövetek minisztériumba kéréséről és diplomata útlevelekről” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Törvény ide, törvény oda…külkereskedelmi diplomaták voltunk a világ sok országában 20 évig, több diplomával, több magasszintű nyelvtudással. Belügyi és nemzetbiztonsági vizsgálaton mentünk keresztül, még a gatyánkba is belenéztek, de még a szomszédainkat is kifaggatták életvitelünkről 1- kiküldetés előtt. Egy évig előképeztek a külügyben, vizsgáznunk kellett diplomáciából, nemzetközi jogból, a fogadó országból vagy épp az ottani térségbeli országok kétoldalú külgazdasági kapcsolatairól, statisztikákkal vegyítve, természetesen idegen nyelven. Volt protokoll és illik, nem illik vizsga is.
  Kíváncsi lennék a most napvilágot látott diplomata útlevél tulajdonosoknak, foci zsonglőröknek (több is van Szíjjártó köreiben) milyen feladatot szánt külföldön a miniszter? Van-e előképzettségük, megfelelő végzettségük, hogyan képviselnek pl.engem?
  Szép napot Tamás!
  Mindig érdeklődve várom irásaidat, magyarázataidat.
  Üdvözöllek,
  Markovits Emese

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: